Menu Weselne 1

Dania gorące

  • Krem z borowików
  • Kaczka pieczona z duszonymi jabłkami po polsku podana z kluseczkami i czerwoną kapustą

Deser serwowany po daniu

  • Mus czekoladowy z truskawkami i miętą

Zimne przekąski

  • Mięsa pieczone
  • Deska pasztetów z chrzanem i żurawiną
  • Delikatny tatar z łososia
  • Mus z kurczaka i szyjek rakowych
  • Galaretki z królika i pieczarek
  • Rozetki z wiejskiej szynki i pasty chrzanowej
  • Pieczona cielęcina pod musem z tuńczyka
  • Pikantny śledź z rodzynkami
  • Sałatka śledziowa z pieczonymi ziemniakami i gruszką
  • Jajka z galicyjską sałatką z wątróbek drobiowych
  • Kolorowa sałatka grecka Owocowa sałatka z pieczonym kurczakiem
  • Zimne sosy
  • Pieczywo mieszane

Dania nocne

  • Roladka z kurczaka nadziewana szparagami z sosem żurawinowym i ryżem
  • Pieczony udziec wieprzowy (kluski śląskie, sos pieczeniowy)
  • Strogonoff wołowy
  • Barszczyk z pasztecikiem

Desery

  • Sernik z rodzynkami Szarlotka z bezą i kruszonką
  • Ciastko czekoladowe
  • Babeczki kruche z kremem i owocami
  • Kompozycja owocowa